Veel gestelde vragen over ontharen

 1. Wat is IPL ontharen doormiddel van lichtflits?

Het licht wordt door het pigment om gezet in warmte en verbrandt het haarzakje.

 1. Is dit gevaarlijk?

Nee, maar soms kan een behandeling niet ondergaan worden vanwege gebruik van medicatie of andere vorm van ziektes. Dit is wat bij de intake besproken wordt. Eventuele  verklaring van arts met gebruik van medicatie.

 1. Heb je meerdere behandelingen nodig? Zo ja, hoe vaak ongeveer?

Ja  er zijn meerdere behandelingen nodig voor optimaal resultaat, dat heeft te maken met de haargroeifase. Er zijn  gemiddeld 6 á 10 behandelingen nodig.

 1. Blijven de haren definitief weg?

Ja, de haren blijven definitief weg allen het lichaam blijft wel in staat haar aan te maken. Dit komt door verschillende factoren zoals hormoonhuishouding, medicatie gebruik of zwangerschap.

 1. Doet het pijn?

De pijn word als licht ervaren. Alleen is dat per persoon verschillend en is afhankelijk van de plaats waar geflits word.

 1. Wat zijn de kosten hiervan?

Dat is hangt af  van de behandeling die gedaan wordt, zie prijslijst. Mocht de behandeling hiervan afwijken wordt dat in de intake besproken en bepaald.

 1. Hoe lang duurt een behandeling?

Dat is bepalend van wat er voor behandeling gedaan wordt, kleine behandelingen zoals bovenlip, kin of oksels zijn in een kwartier klaar. Bij rug of onderbenen gemiddeld een half uur.

 1. Hoe oud moet je zijn om een behandeling te onder gaan?

v.a. 18 jaar, daaronder met toestemming van ouders.

 1. Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

De behandelingen gaan om de zes weken. Dat heeft met de haargroei te maken. Omdat de haartjes in de anagene fase vernietig kunnen en niet aan het haar kan zien in welke fase die zit.

 1. Hoe kan ik mijn afspraak afzeggen?

Telefonisch of per mail. Minimaal 2 dagen van te voren. Er zouden daar kosten in rekening gebracht kunnen worden bij niet tijdig af zeggen.

 1. Mag ik tijdens de behandelingen harsen of epileren? Of moet ik haar laten groeien?

Nee, u mag het niet harsen of epileren. U mag alleen scheren. Het is zelfs belangrijk om dat twee dagen voor een behandeling te doen.

 1. Mag ik tijdens de behandeling onder de zonnebank?

Ja dat mag, alleen 2 weken voor de behandeling niet, maar enkele dagen naar de behandelingen weer wel.